dinsdag 29 maart 2022

Wandelboek onze natuur

Wandelboek onze natuur,

20 wandelingen door natuurgebieden in Vlaanderen

Michaël Cassaert, Lannoo




Deze tekst verscheen op de site van BBL op 28 maart 2022.

 

Het is één van de vele wandelgidsen van uitgeverij Lannoo. Het boek beantwoordt aan wat je kan verwachten van een wandelboek: een overzichtskaart waar alle wandelingen op aangeduid staan, heel veel praktische informatie over elke wandeling, een kaart met het wandeltraject en een beschrijving.

Een voordeel is niet enkel dat Michaël Cassaert zelf graag fietst en wandelt, maar ook dat hij beslagen is in natuur en landschap en dat hij een uitgebreid netwerk heeft in de Vlaamse natuurbehoudswereld. De beschrijvingen van de wandelingen zijn afgestemd op wandelaars die graag meer weten over de natuurlijke kwaliteiten van de gebieden. Je leest over vennen en heiden, monotone bosgebieden, duinen, de rode eekhoorn, de vuursalamander, wilde gagel, buntgras, …

Het boek maakt deel uit van het project “onze natuur, ontdek het wilde België”. Hotel Hungaria wil graag onze natuur weer de belangstelling geven die ze verdient. Twee jaar lang dag en nacht op pad met twee cameraploegen, met meer dan 900 draaidagen om België te tonen zoals het nog niet in beeld gebracht werd. Het resultaat is een zevendelige natuurdocumentaire, in samenwerking met onze lidvereniging Natuurpunt, die dit jaar verwacht wordt op Canvas en RTL-TVI. Om uw ongeduld niet té veel op de proef te stellen, kan je al terecht op de website onze natuur.

https://www.lannoo.be/nl/wandelboek-onze-natuur-vlaanderen


Voor een vergelijking met drie andere wandelgidsen, zie https://jvdboek.blogspot.com/2022/03/4-wandelgidsen.html