zaterdag 25 juni 2022

Lekker buiten

Lekker buiten




Koen Kohlbacher en Floortje Vantomme


Snuit is een Natuurpunttelg en kreeg een welluidende beschrijving: het ‘buitenpretloket’. Natuurpunt zet ook in op speelnatuur omdat de bomenklimmers en diertjesscheppers van vandaag de natuurbeschermers van morgen zijn. Vooral boomklimmen kan dan soms een leuk extraatje zijn. De gids 'Lekker Buiten' stelt 20 speelnatuurplekken voor. Allemaal liggen ze in Vlaanderen, mooi gespreid. De vorm van het boek is afgestemd op kinderen. Tegelijk biedt het boek voldoende houvast voor meeglurende (groot)ouders. Naast foto’s staan er veel tekeningen in en uiteraard vele tekstbrokjes. De praktische info ontbreekt niet. Voor diepgravende volwassenen zijn er voldoende links opgenomen.

Ook de taal is speels. Druppelsgewijs wordt informatie gegeven over dialecten, historie, gedrag van dieren, het herkennen van dieren op terrein, ecologische principes. Maar je komt ook te weten welk blaadje je moet kiezen om je poep af te vegen. En dan zwijgen we nog over bosgeuzen, een autostrade voor dieren, hoe je vogels kan afvinken, hoe je een mikado van takken mikado maakt of een steen doet stuiteren.

Op snuit.be vind je gelijkaardige info als in het boek. Maar, het boek kan je beter in de modder laten vallen dan je tablet.

https://www.natuurpunt.be/snuit-home

 

Deze tekst verscheen op de website van BBL op 23 juni 2022.

https://www.bondbeterleefmilieu.be/artikel/op-avontuur-eigen-buurt