maandag 17 juli 2023

10 levenslessen van de wandelaar

 Dorien Draps



‘Tot tien tellen’ is een helse uitdaging voor peuters, kleuters doen het in een handomdraai. Ze voelen zich groot omdat ze denken de essentie onder de knie te hebben. Klopt ook, de rest van het (levens)verhaal gaat over context. Het boek ‘de 10 geboden van José De Cauwer’ gaat natuurlijk over 'de koers' (die is van ons hé), in ’10 levenslessen van de wandelaar’ schrijft Dorien Draps over wandelen. Uiteraard zijn de boeken uiteenlopend, maar zijn er ook gelijkenissen. De Cauwer stelt: “Demarreer en kijk niet om”, Draps schrijft: “Wandel je eigen wandeling”.

Dorien Draps is overtuigd van de zin van wandelen in haar en ons leven. Het boek is dan ook een ode aan het wandelen en een levenswegwijzer. Het zijn (uiteraard) 10 hoofdstukken, met titels als ‘Wandelen is het beste medicijn’, ‘Leef op het ritme van de natuur’ en ‘Volg je wilde instinct als kompas’. Het boek bevat veel losse gedachten, citaten, filosofische overpeinzingen, spirituele gedachten. Aangenaam is de moderne, speelse lay-out en de naadloze afstemming tussen de tekst en de illustraties van de hand van Rense Verweerden.

Kortom, het is een aangenaam boek(je) om in je wandelrugzak te steken, je tijdens een wandeling neer te zetten op een berg met wijds uitzicht en er wat in de grasduinen terwijl je regelmatig je blik laat hinkstapspringen. Je geest volgt gedwee.

Naast het boek is er een website, een podcast en Instagrampagina.

https://www.lannoo.be/nl/10-levenslessen-van-de-wandelaar


gepubliceerd op de site van BBL op 12 juli 2023

https://www.bondbeterleefmilieu.be/artikel/van-po-zie-tot-wandelfilosofie-vul-je-reiskoffer-met-deze-boekentips