zondag 28 november 2021

Het kookboek

Het kookboek



Karolien Olaerts

Hoe kies je een kookboek? Een aanstekelijke glimlach op de voorpagina? Een originele titel? Aantal recepten? Prijs? Foto’s? Onbekende recepten? Klassiekers? Kok? Uitgeverij? Er is een hemelsbreed verschil tussen een goed gemaakt (kook)boek en een goed kookboek. Over dat eerste moet je niet twijfelen, dit boek is goed gemaakt. Elk recept op twee pagina’s, met telkens een appetijtelijke, bladvullende foto, een heldere tekst, met een herkenbare aanduiding van de verse ingrediënten, de bereidingstijd enz. Na één gerecht weet ik zeker: ik wil ze allemaal verorberen.

 

Vooraf legt Karolien Olaerts uit waar ze voor staat. Ze verkiest groenten (en fruit) als basis voor haar recepten. Recepten moeten én lekker én voedzaam zijn. Een goede kok beluistert haar of zijn gasten en sluit niets uit. Ook comfortfood kan al eens op tafel komen. Voordeel is dat het boek voor velen toegankelijk is. Lepelhapje met avocado, appel en garnaaltjes, vol-au-veg, traybake met pompoen, witte kool en zalm, groentebomramen, pappardelle met champignons in een geitenkaassausje, regenboogwok met pindasaus, auberginemakmoor, fruittaartjes,… Ze werkt samen met Velt. Je kan ook terecht op haar Karolaskitchen.

 

https://www.horizon.be/boek/2138/karolien-olaerts-karola-s-kitchen-het-kookboek.html

De tekst verscheen op de site van BBL op 26 november 2021.

https://www.bondbeterleefmilieu.be/artikel/bbls-boekentips-voor-een-beter-eindejaar