Het kookboek
Karolien Olaerts
Hoe kies je een kookboek? Een aanstekelijke glimlach op de
voorpagina? Een originele titel? Aantal recepten? Prijs? Foto’s? Onbekende
recepten? Klassiekers? Kok? Uitgeverij? Er is een hemelsbreed verschil tussen
een goed gemaakt (kook)boek en een goed kookboek. Over dat eerste moet je niet
twijfelen, dit boek is goed gemaakt. Elk recept op twee pagina’s, met telkens
een appetijtelijke, bladvullende foto, een heldere tekst, met een herkenbare
aanduiding van de verse ingrediënten, de bereidingstijd enz. Na één gerecht
weet ik zeker: ik wil ze allemaal verorberen.
Vooraf legt Karolien Olaerts uit waar ze voor staat. Ze
verkiest groenten (en fruit) als basis voor haar recepten. Recepten moeten én
lekker én voedzaam zijn. Een goede kok beluistert haar of zijn gasten en sluit
niets uit. Ook comfortfood kan al eens op tafel komen. Voordeel is dat het boek
voor velen toegankelijk is. Lepelhapje met avocado, appel en garnaaltjes,
vol-au-veg, traybake met pompoen, witte kool en zalm, groentebomramen,
pappardelle met champignons in een geitenkaassausje, regenboogwok met
pindasaus, auberginemakmoor, fruittaartjes,… Ze werkt samen met Velt. Je kan
ook terecht op haar Karolaskitchen.
https://www.horizon.be/boek/2138/karolien-olaerts-karola-s-kitchen-het-kookboek.html
De tekst verscheen op de site van BBL op 26 november 2021.
https://www.bondbeterleefmilieu.be/artikel/bbls-boekentips-voor-een-beter-eindejaar