zondag 28 november 2021

Stay Wild

Stay Wild, cabins, rural getaways and sublime solitude






Anna Southgate

Ontsnappen aan (stedelijke) drukte (lawaai, snelheid en vele ego’s) en sleur: slow travel, genieten van natuur en landschap, stilte, herbronnen, weidse vergezichten, rust, zalig nietsdoen, jezelf verleiden en zalig wegdromen. Bladerend door dit boek kan je moeilijk anders dan dromen van een complexloze tijd zonder administratie en zoemende telefoons.

Wat vind je? “Mooi-weer-foto’s” van uitzonderlijke cabins, bijna altijd uitzonderlijk gelegen, en dikwijls in de nabijheid van water. Het comfortniveau is erg verschillend, gaande van zonder elektriciteit en stromend water tot alle denkbare comfort. Een omgebouwde bus, een circuswagen, een woonwagen, een boomhut, een yurt, een windmolen, een boothuis, een iglo, een vogelnest, een bungalow gebouwd met sprokkelhout,… en dan vanuit bad of jacuzzi, hoog in het bladerdek, met een drankje genieten van een weids panorama. Wie wil dat niet?

Het is een fotoboek met sporadisch wat tekst, in het Engels. 24 cabins liggen in Engeland, 19 elders, namelijk in Schotland, Wales, Frankrijk, Portugal, Noorwegen, Zweden en Finland. Telkens worden de naam en de regio vermeld. Google biedt je alle praktische informatie.

 

https://gestalten.com/products/stay-wild


De tekst verscheen op de site van BBL op 26 november 2021.

https://www.bondbeterleefmilieu.be/artikel/bbls-boekentips-voor-een-beter-eindejaar